piątek, 18 grudnia 2015

Sernik z mlekiem

Składniki masy: ser mielony, jajko, żółtka, cukier utrzeć. Następnie dodać do masy budyń rozpuszczony w dwóch szklankach mleka. Z dwóch białek ubić pianę z dwiema łyżkami cukru.


Pianę wymieszać z serem, dodać rodzynki i wlać na podpieczone ciasto. Jego kremowa, ale zwarta konsystencja wprost rozpływa się w ustach! Dlatego jeśli lubicie pyszne, delikatne serniki - ten z pewnością przypadnie Wam do gustu.


Upieczony sernik wystudziłam w lekko uchylonym piekarniku. Gdy sernik całkowicie wystygł przygotowałam polewę. W rondelku zagotowałam mleko z dodatkiem masła, następnie zdjęłam rondelek z palnika, dodałam połamaną na małe kawałki czekoladę i wymieszałam do uzyskania gładkiej polewy.


Sernik z mlekiem

Z podanych składników na ciasto kruche wyrobić ciasto i wyłożyć blachę. Ser, cukier, żółka i budynie razem wymieszać. By było jeszcze przyjemniej, by rozpłynąć się w błogości z filiżanką kawy po śniadaniu albo po obiedzie, upiekłyśmy ten wspaniały, wilgotny, rozpływający.


Dodać cukier i utrzeć mikserem. Sernik z mlekiem skondensowanym. Cały czas ubijając dodać jajka i proszek budyniowy. Do masy serowej wlać mleko skondensowane.


Sernik z mlekiem

Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Taki jest właśnie sernik mleczny z dodatkiem mleka w proszku. To przepis na ciasto na dużą blachę, więc świetnie sprawdzi się, gdy gościmy większą ilość osób. Na spód użyłam zwykłych herbatników – smakowo sprawdzają się świetnie, jednak namakają i ciężko ukroić sernik, aby herbatnik nie przywarł do papieru.


Wszystkie składniki zagniatamy, wkładamy do zamrażalnika na ok. Po tym czasie wysypujemy na blachę wyłożoną papierem lub wysmaro Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Na Ciasteczkowych Papierach.


Sernik z mlekiem

Najpierw przygotowujemy kruche ciasto, czyli przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier. Dodajemy jajka i posiekane masło, a następnie zagniatamy na jednolite ciasto. Gotowe ciasto wykładamy na blachę wyłożona papierem o wymiarach 25xi 6cm wysoka. Ser twarogowy przełożyć do miski.


Posiekać z zimnym masłem dodając jajko i śmietanę. Ciasto schłodzić przez co najmniej minut w lodówce. To sernik, który pięknie wyrasta i nie opada. Jest bardzo lekki i puszysty, a do tego naprawdę smaczny. Pomimo tego jest wyśmienity w smaku, co zawdzięcza pewnie dodatkowi mleka w proszku.


Delikatny, kremowy, wilgotny, puszysty. Bardzo delikatny, puszysty i zarazem równy jak stół, wilgotny serni Zobacz więcej. Klasyczny sernik krakowski z rodzaju ciężkich i treściwych.


Przepis na cytrynowy sernik z mlekiem skondensowanym. Kremowy, delikatny sernik o lekko cytrynowym smaku na kakaowym, ciasteczkowym spodzie. SERNIK Z MLEKIEM - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Oprócz tej charakterystycznej cechy, sernik wyróżnia się też nietypową masą serową - z dodatkiem sypkiego budyniu, oraz dużą ilością użytego mleka i dodatkiem oleju roślinnego. Idealny przepis dla zapracowanych i dla leniwych. Dodajemy ser, świeże mleko, budyń oraz olej i miksujemy tylko do połączenia się składników. Miksujemy na gładką masę.


W blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty. Wylewamy masę, a na niej układamy pokrojone brzoskwinie lekko je wciskając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty