czwartek, 4 lutego 2016

Naleśniki z farszem

Zapiekane naleśniki z farszem mięsnym - poznaj najlepszy przepis. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Znalazłam taki przepis na naleśniki z farszem z kaszy gryczane: gotujemy kaszę gryczaną następnie myjemy pieczarki. Należy je pokroić lub zetrzeć na tarce jak kto woli.


Naleśniki z farszem

Kaszę należy zgnieść i dodać do niej podsmażone na patelni starte bądź pokrojone pieczarki i cebulkę. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę smażymy na rozgrzanym oleju.


Dodajemy resztę warzyw i smażymy, aż będą miękkie. Pasuje do nich wszystko, tak jak do pierogów :) Te. Pomysł na naleśniki z farszem znają pewnie wszyscy. Ale cała rzecz polega na tym aby farsz był odpowiednio wilgotny i dobrze doprawiony.


Myślę, że udało mi się to osiągnąć - farsz wyszedł bardzo smaczny, wilgotny, dosyć ostry. Najbardziej lubię takie naleśniki podsmażone, ale można oczywiście zjeść bez podsmażania. Nie są tak pracochłonnym daniem jak lepienie pierogów. Pyszne naleśniki z mięsem i papryką. Wymieszaj jajko z mąką i solą.


Stopniowo dodawaj mleko i wodę, cały czas mieszaj ciasto. Naleśniki z farszem ruskim stanowią dla nich ciekawą alternatywę. Gdy będziesz miał już ciasto o jednolitej konsystencji, dodaj masło. Odstaw ciasto na minut.


Naleśniki z farszem

Po tym czasie smaż naleśniki na rozgrzanej patelni około minuty z każdej strony. Boczek pokrój w drobną kostkę, przysmaż na rozgrzanej patelni. Do naleśników można włożyć bowiem wszystko, jednak klucz do sukcesu polega na tym, by stworzyć smakowite zestawienia produktów, które będą farszem do naleśników. Dzięki naszej galerii, takie pomysły z pewnością znajdziecie, bowiem wybraliśmy najciekawsze przepisy na wytrawne naleśniki z naszego serwisu.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki z farszem warzywnym. Lista przepisów na naleśniki z farszem mięsnym z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Bardzo go cenie, zwłaszcza z takimi dodatkami jak pod Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Od kuchni. Czas przygotowania: min.


MOŻEMY PODAWAĆ JE ZARÓWNO NA CIEPŁO JAKI I NA ZIMNO. Dawniej wytrawne naleśniki jadłam tylko w postaci krokietów Babci. Teraz sama chętnie sięgam po takiego z farszem.


Naleśniki z farszem

Wizyta u kuzyna przypomniała mi jak dobre są w tej wersji, którą Wam dziś podsyłam. Długo zabierałam się, aby je przygotować, aż w końcu się udało. Jedna z ich propozycji to naleśniki z farszem ruskim. W nadzieniu znajdują się nie tylko ziemniaki, biały ser i cebula, ale także ser roquefort, który dodaje bardzo ciekawego smaku. Można je przygotować wcześniej i odsmażyć przed podaniem.


Farsz do naleśników na słono. Zacznijmy od farszy warzywnych, które wzbogacone o dodatek skrobi lub roślinnych białek zamieniają się w pożywne danie na ciepło dla całej rodziny. Krok 2: Smażymy naleśniki. Na powlekanej patelni rozgrzewamy trochę oleju i jeden po drugim smażymy duże naleśniki przez ok. Trzymamy w cieple aż do chwili, gdy usmażymy wszystkie naleśniki.


Następnie polewamy gulaszem, posypujemy pietruszką i zwijamy, podajemy udekorowane pozostałą pietruszką. Smażąc obracamy je aby zazłociły się równomiernie po obu stronach. Twaróg mielimy maszynką z drobnymi oczkami, dodajemy pozostałe składniki oraz dobrze wyrabiamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty