piątek, 12 lutego 2016

Dobre serniki

Wszystkie najlepsze przepisy na serniki w jednym miejscu. Zobacz sprawdzone przepisy na pyszne serniki na kruchym spodzie, na herbatnikach lub bez ciasta. Upiecz wyśmienity sernik z rosą, z kratką, wiedeński, migdałowy, z jabłkami lub jagodami.


Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wsadzić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mi też nie ale jest bardzo dobry #128513;. Dobry sernik wiedeński można uzyskać, używając serka mascarpone, który jest zdecydowanie bardziej kremowy niż twaróg.


Poza tym, mimo, że oryginalny przepis nie przewiduje spodu, sernik wiedeński można upiec na herbatnikach. Istnieje również receptura na sernik wiedeński na kruchym spodzie. Upieczony sernik wkładamy do lodówki na minimum godzinę.


Gotowy sernik możemy udekorować świeżymi owocami. Jeśli wybieramy drobniejsze owoce, jak maliny czy jagody wierzch sernika możemy posmarować jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną, żeby lepiej trzymały się na wierzchu ciasta. Największe plusy sernika to smak - nie jest słodki, tylko po prostu fajny serowy, druga sprawa to łatwość i szybkość wykonania sernika - każdy jest w stanie go upiec i nie ma opcji by się nie udał.


SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony. Jest to mój ulubiony sernik, ponieważ jest wilgotny i szlachetny. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera. Sernik wiedeński jest ciastem bez spodu.


Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa. Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej. Ten sernik to jest najlepszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam i kiedykolwiek robiłam. Pojawia się kilka razy w miesiącu do popołudniowej kawki i znika w tempie błyskawicznym! Ileż to razy chciałam Wam dać przepis, ale nie udawało mi się odciąć nawet jednego kawałeczka do zdjęcia!


Pieklam niedawno ten sernik, wyszedl swietny, troche za slodki ale to drobiazg do poprawienia wedlug naszych gustow. Pytanie moje jest o polaczenie sernika z rosa i tego. Czy jesli po upieczeniu wyciagnelabym go z kapieli wodnej i dodala piane z bialek na wierzch i postepowala jak z sernikiem z rosa to bylby to dobry pomysl? Jego bladość pokryla starta gorzka czekolada i cukier puder.


Dzięki za błyskawiczny przepis i mało mycia #128540; po mieszaniach. Przepis otrzymalam od mojej kuzynki. Jest pyszny i czesto kroluje na moim stole. Goraco zachecam do skorzystania z tego przepisu.


Dzień dobry, sernik piekłam po raz pierwszy, użyłam serka Mój Ulubiony i dodałam 1g masła. Wyszedł pyszny, ale stosunkowo wilgotny - mimo iż włożyłam go do lodówki dopiero po ostygnięciu, na drugi dzień wyraźnie podszedł wodą. By wszystko poszło jak należy, nie należy ignorować żadnego z punktów, a sernikowy sukces gwarantowany:) – najlepiej robić sernik z tradycyjnego, tłustego, białego sera, trzykrotnie zmielonego w maszynce lub malakserze. Właśnie upiekł się sernik.


Dobre serniki

Nie mogę się na niego napatrzeć i przestać wąchać. Dodałam aromatu waniliowego. Zobacz przepis na sernik z serkiem homo waniliowym, mascarpone lub z twarogiem i przygotuj pyszny sernik z galaretką, biszkoptami, czekoladą, brzoskwiniami lub truskawkami. O wiele lepiej piec serniki dłużej w temperaturach niższych niż w krótkim czasie rumienić zbyt mocno wierzch i boki, co niekorzystnie wpłynie na wygląd ciasta i zmieni jego smak.


Tak delikatne ciasto powinno wypiekać się powoli i równomiernie. W dobrym serniku nie może również zabraknąć masła. Sprawia ono, że masa serowa jest przede wszystkim bardziej kremowa i nie kruszy się.


Zwykle większą jego ilość trzeba zastosować, gdy korzystamy z mniej tłustych twarogów lub serków. W serniku najważniejszym składnikiem jest ser - zadbajmy, aby był dobrej jakości. Równie ważne jest, aby był to właściwy rodzaj sera. Do klasycznych ciężkich pieczonych serników używamy tłustego, zmielonego twarogu, do lżejszych lepsze będą serki kremowe, do serników na zimno używamy zazwyczaj serków homogenizowanych.


Po upieczeniu sernik pozostawiłam w piekarniku do wystygnięcia. Jeśli wciąż szukacie przepisu na wyśmienity, lekki , puszysty i jednocześnie lekko wilgotny sernik, mam dla Was dobre wieści: właśnie go znaleźliście! Testowałam wiele przepisów na ponoć puszyste i Zobacz więcej.


Dobre serniki

Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Z Kuchni Do Kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty