Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.
Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.
Jaki jest przepis na gofry? Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu. Do większej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj przygotowane żółtka i wlej mleko oraz olej. Robię go od lat i zawsze jest dobry.
Domowe gofry nie mają sobie równych! Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis.
Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Białka ubij na sztywną pianę. Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Prosty przepis na domowe gofry.
Delikatnie wymieszaj z ciastem. Należy wymieszać tylko wszystkie składniki, bez oddzielania jajek, czy topienia tłuszczu. U mnie w domu robi się je przeważnie w weekendy, gdy rankiem jest nieco więcej czasu. Sięgam wtedy po sprawdzony przepis na lekkie, złociste, delikatne gofry.
Wytrawne gofry domowej roboty. Receptura zasadniczo nie różni się od podanej powyżej. Mimo, iż gofr wygląda niepozornie, potrzeba na niego dwa razy tyle ciasta, co na klasycznego. Gofrownica błyskawicznie się rozgrzewa, gofry pieką się w niecałe dwie minuty.
Pomimo tego, że w gofrownicy jest miejsce tylko na jednego gofra, pieczenie przebiega znacznie szybciej podwójnych, klasycznych. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki.
Pulchne, miękkie i chrupiące na zewnątrz - GOFRY. Pyszne, domowe i szybkie w przygotowaniu. Polecane przepisy: gofry Zobacz więcej. Desery Placuszki bananowe bez mleka i cukru.
Mój sprawdzony przepis na gofry. Ciasto miękkie i puszyste. Najlepszy przepis na chrupiące gofry. Włącz gofrownicę, aby zdążyła się dobrze rozgrzać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.