środa, 22 lipca 2015

Gofry chrupiące

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Gofry rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Pyszne z bitą śmietaną i owocami. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Przepisów na gofry jest naprawdę dużo, szukając tego idealnego przetestowałam kilka i znalazłam przepis na bardzo chrupiące, smaczne gofry. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia. Akcesoria, których potrzebujesz.


Podawać z bitą śmietaną i owocami. Ilość cukru można dowolnie regulować. Nie ma ona wpływu na puszystość i chrupkość gofrów. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga My Culinary Art. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.


Pół szklanki mleka więcej a gofry wyjdą przepyszne. A żeby były chrupiące opieram gotowe gofry o coś np. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki.


Gofry chrupiące

Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Ucieszą małych i dużych. Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie.


Gofry - puszyste i chrupiące Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Gofry robię na wiele możliwych sposobów, w różnych kombinacjach smakowych. Dzisiaj mam dla Was Kochani najprostszy i najlepszy przepis na pyszne gofry.


Gofry chrupiące

Zaledwie kilka podstawowych składników, wystarczy aby w domowych warunkach przygotować świetne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Przyznam, że miałam sporo wątpliwości, bo przecież powszechna opinia mówi, że “te trzy w jednym to zło”, że tosty blade, gofry do niczego, i ogólnie tylko na dnie szafy dobrze się prezentują. Postanowiłam zaryzykować. Gofrownicę rozgrzać na maksymalne obroty i wlewając ciasto chochlą, piec chrupiące gofry.


Gofry można podać posmarowane budyniem, dżemem, marmolada, bitą śmietaną, albo polać miodem, gorącą czekoladą z wiśniami lub truskawkami. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Mąkę, mleko, olej, żółtka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier puder oraz sól wkładamy do miksera i dokładnie łączymy składniki, tak aby powstała jednolita i gładka masa. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu.


Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Jedyny sekret jaki trzeba znać robiąc gofry to ten, żeby kłaść je do ostudzenia na kratce. Inaczej para z gofrów się skrapla i nasze gofry będą rozciapane, zamiast chrupiące. Podaje się je na słodko i wytrawnie.


Tajlandii, charakteryzują się podłużnym kształtem z hot dogiem pomiędzy dwoma waflami, z dodatkiem ketchupu lub musztardy. Ja mam starą gofrownice jeszcze pamiętającą czasy PRLu i do dziś piecze gofry bez najmniejszego problemu. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry.


Gofry chrupiące

Gofry pieczmy tak długo, aż będą rumiane, może to potrwać nawet kilka minut. Im słabsza moc gofrownicy tym dłużej trzeba na nie zaczekać. Oprócz tego, że dobrze przypieczone gofry są smaczniejsze, bo mają chrupiącą skórkę, to dodatkowo takie dużo łatwiej wyciągnąć z gofrownicy. Naturalne gofry, chrupiące i miękkie w środku, wcale nie muszą zawierać proszku do pieczenia ani sody.


Ta prosta receptura nie zawiera żadnych polepszaczy, a wyrobione ciasto można przechowywać w lodówce do godzin. GOFRY IDEALNE - chrupiące i puszyste, przepis z kategorii Przepisy podstawowe. Gofry chrupiące , takie najlepsze, kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, w Kołobrzegu.


Kupowałam je w budce przy deptaku, ze świeżą borówką amerykańską oraz innymi owocami i bitą śmietaną. Były wtedy moją ulubioną rozrywką kulinarną! Później, po powrocie do domu, wraz z końcem wakacji, marzyłam o tym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty