czwartek, 10 października 2019

Sernik królewski

Sernik królewski

Po upieczeniu sernik pozostawiłam w piekarniku do wystygnięcia. Mimo upływu czasu, lubię go nadal. Tym bardziej, że jest to jeden z najlepszych polskich serników - ciężki, intensywny, wilgotny. Mój faworyt jeśli chodzi o serniki.


Ser, rodzynki i kakao to idealne połączenie. Uwielbiam serniki, zresztą tak jak i cała moja rodzina, dlatego na blogu jest ich chyba najwięcej. Do tej pory numerem był sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, ale jakiś czas temu sernik królewski zdecydowanie go pokonał. Ciasto kruche z dodatkiem kakao w połączeniu z białym serem smakuje po królewsku. Tak samo należy do przechowywać.


Z doświadczenia wiem, że sernik królewski najlepiej smakuje nie po jednym, a najprzyjemniej po dwóch dniach od upieczenia. Sernik opadnie wówczas tylko nieznacznie. SERNIK KRÓLEWSKI – NAJLEPSZY PRZEPIS – przepyszny, domowy, ukochany sernik mojego syna Grzegorza #128578; Polecam! Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu?


Przepis na sernik królewski. Masa serowa jest delikatna, wilgotna i aromatyczna, dzięki dodatkowi skórki z pomarańczy. Jeśli chcesz, do masy serowej możesz dodać skórkę startą z pomarańczy lub cytryny, a także 2-łyżki miękkich rodzynek.


Kruchy, kakaowy spó pyszna masa serowa i oczywiście kruchy, kakaowy wierzch ciasta imitujący kakaową kruszonkę. Całość niesamowicie smaczna #128578; Jak dla mnie połączenie masy serowej i kakaowego ciasta jest połączeniem rewelacyjnym, a sernik. Poziom trudności średni.


Czas przygotowania 15min. Liczba porcji porcji. Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.


Pyszny sernik otulony czekoladową kruszonką, oryginalny i niepowtarzalny. Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć do ciasta sera z wiaderka. Ten sernik jest wspomnieniem z mojego dzieciństwa.


W mojej rodzinie piecze się go do dziś i zawsze świetnie się udaje. Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z klasykiem ,którym jest sernik królewski. Zawsze lubiłam taki sernik, kakaowe ciasto, pyszna masa. Dziś mam dla Was ciasto idealne na święta!


Najlepszy sernik na świecie! Ciekawe czy przypadnie Wam do gustu i zagości na świątecznym lub imprezowym stole. Jeśli przygotujecie, dajcie znać w komentarzach, jak Wasze wrażenia :). Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy fragment książki!


Sernik królewski

Ciosto kruche z sernika krolewskiego, ale z polowy, masa serowa tez sernik krolewski, ale z polowy, jednak sposob wykonania jak w serniku kokosowym krolewskim. Wyszedl pyszny, wszyscy zachwyceni, dziekuje. Upieczony na kruchym, kakaowym spodzie z masą serową z dodatkiem bakalii oraz kruszonką na wierzchu. Do pieczenia najlepiej użyć twarogu z kostki dzięki czemu sernik wychodzi o wiele bardziej zwarty i smaczniejszy.


Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po schłodzeniu. Jasna, delikatna masa serowa otoczona bezglutenowym, kakaowym, chrupiącym ciastem kruchym. Wyobraźni miłośników słodkości zawdzięczamy różne przepisy na sernik królewski. Postanowiłam więc opracować własny przepis na sernik królewski , na dużą blachę. Lekko kokosowy, delikatny, rozpływający się w ustach.


Co najważniejsze nie opada, a także nie pęka. Ja swoje serniki ostatnimi czasy robię w taki sposób, że nie ubijam osobno piany z białek, lecz dodaję do masy serowej całe jaja. Delikatny, puszysty, kremowy rozpływający się w ustach… sernik na specjalne okazje, ale nie tylko. Kolejny klasyczny sernik, który pewnie większość z Was z zna, to sernik królewski z dodatkiem ciemnego kakao. Jest bardzo delikatny i wyjątkowo smaczny.


Kto zna łapka w górę, kto nie zachęcam do pieczenia bo naprawdę warto. Pyszna masa serowa z bakaliami, między dwiema warstwami kakaowego, kruchego ciasta z lukrem. Słodki i wilgotny w sam raz, i lepszy z każdym kolejnym dniem.


Moja wersja powstała po modyfikacji przepisu z „Tradycyjnej kuchni polskiej”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty