Puszysty sernik na bitej śmietanie. Ze składników podanych na spód ciasta mieszamy wszystkie składniki i zagniatamy. Wykładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Bezglutenowe amarantusowe ciasteczka - bez mąki, bez cukru, bez tłuszczu. Ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia.
Jaglanka z bananem - idealna na śniadanie. Przeglądam i inspiruję się: foodmania. Polecane przepisy: sernik z bitą śmietaną na herbatnikach Zobacz więcej. Prosty, klasyczny sernik na herbatnikach.
Sycący oblany śmietaną i startą czekoladą. Przepisy z kategorii sernik-z-bita-smietana. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Kiedy sernik uzyska temperaturę pokojową, wstawiamy go do lodówki do całkowitego ostudzenia. Czekoladę rozpuszczamy z masłem i śmietanką w kąpieli wodnej, mieszamy do połączenia składników, lekko schładzamy, wylewamy na sernik, tworząc esy floresy, schładzamy ponownie w lodówce. Sernik cappuccino (-) łatwe. Twaróg wyłożyć do miski (gdy twardy dodać odrobinę soku z brzoskwiń). Następnie ubić bitą śmietanę i ubitą dodać w proporcji ¾ , a ¼ pozostawić.
Dodać cukier puder i wymieszać. Wymieszać twaróg z bitą śmietaną. Brzoskwinie pokroić w kostkę.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik z mascarpone i bitą śmietaną. Mega puszyste, delikatne i rozpływające się w ustach. To najlepszy sernik jaki do tej pory robiłam.
Nie potrzebuje żadnego dodatku w postaci polewy czy lukru bo sam w sobie jest ciastem idealnym. Dodatek bitej śmietany sprawia, że masa serowa jest mocno. Na nadchodzące święta mam idealną propozycję na wyśmienity sernik z bitą śmietaną. Czekoladę milka z oreo, czekoladki z klasą o smaku pistacjowym, kinder bueno, sernik w cieście czekoladowym, szarlotkę z bitą śmietaną i jeszcze kilka innych ciast własnej produkcji. Nigdy nie zalewaj smutków, cholery umieją pływać!
Zresztą z każdym tortem mam taki sam problem. Dno foremki zawsze zostaje pod ciastem. Ubiłam też bitą śmietanę z dodatkiem cukru pudru (trochę więcej niż w przepisie) i włożyłam do lodówki. Masa: Jajka ubijamy na puszysty kogel-mogel z cukrem i cukrem wanilinowym, dodajemy po łyżce sera, cały czas ubijając. Na koniec dodajemy likier śmietankowy.
Serową masę wykładamy na miasteczkowy spód. Na najniższej półce piekarnika ustawiamy naczynie z wodą, nad nim stawiamy foremkę z sernikiem. Wydaje mi się że bliżej im do tego drugiego. Katarzyna Rzepecka Ciasta na zimno, Na słodko 19.
Piękny, idealny, o wyśmienitym smaku! Moje ulubione ciasto bez pieczenia. Robię go na imprezy rodzinne, szkolne i po prostu na niedzielę. Krem z mascarpone i bitą śmietaną jest dość lekki w konsystencji, chociaż oczywiście sama bita śmietana lżejsza.
Nie ma możliwości by go zepsuć. Lekką i puszystą konsystencję mają też kremy takie jak do ptysiów – na białkach ubijanych na parze. Niestety, nie robiłam jeszcze nigdy takiego kremu, więc nie mogę nic więcej na jego temat podpowiedzieć. To ciasto na zimno wykonane w tortownicy, prezentuje się bardzo ładnie, a do tego wygląda jak torcik. Jest pyszny, wilgotny o idealnej konsystencji.
U mnie z dodatkiem skórki pomarańczowej i rodzynek. Uwielbiam wszystkie serniki. Nie ukrywam, że to moje ulubione ciasto. Tym razem upiekłam sernik z sezonowymi malinami, co prawda bardzo kwaśnymi, ale ser był słodki, czekolada i śmietanka również, więc wszystko do siebie pysznie pasowało.
Fantastyczny sernik z ulubionymi dodatkami. Widziałam już kilkakrotnie podobne połączenia między innymi na stronie Art Kulinaria. Postanowiłam więc stworzyć swoje własne zestawienie, które uważam za idealne :) Spód tego cuda, to wcześniej już pieczony ten sernik, a z dodatkami troszkę pokombinowałam na wyczucie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.