poniedziałek, 10 września 2018

Przepis na paszteciki

Wielokrotnie powtarzany, mój sprawdzony przepis na pyszne paszteciki z farszem mięsnym (tutaj wersja z kapustą i grzybami). Paszteciki to bardzo dobry sposób na wykorzystanie mięsa po rosole. Porcji jest dość sporo, więc po upieczeniu i ostudzeniu paszteciki zamrażam. Wybierając nadzienie z kapustą i grzybami, najlepiej rozłożyć proces przygotowania pasztecików na dwa etapy. Najpierw przygotuj farsz, dzięki temu nabierze odpowiedniego smaku i aromatu.


Przepis na paszteciki

Na drugi dzień zrób ciasto. Przepis jest bardzo prosty. To niezawodne uzupełnienie zup, głównie barszczu czerwonego. Bez pasztecików z mięsem nie wyobrażamy sobie wielu spotkań rodzinnych, czy z przyjaciółmi.


Następnie podsmażamy ją na oleju razem z cebulką. Później podlewamy wodą i dusimy aż zmięknie. Co jakiś czas należy podlewać. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Przepis na paszteciki

Na ciasto nakładałam farsz mięsny, zwijałam w rulon i odcinałam od reszty. Ruloniki pocięłam na kawałki o długości około cm. Dodane przez annawk w: Tylko o kuchni. Nałożyć kolejną porcję mięsa na rozwałkowane ciasto, zawinąć raz, odciąć i pokroić na kawałki. Tak postępować, aż do wyczerpania ciasta.


Ułożone na blasze paszteciki posmarować rozkłóconym jajkiem. Wychodzą blachy pasztecików). Sprawdzone przepisy na paszteciki. Znajdź przepis na paszteciki w Ugotuj. Ananas kroimy na małe kawałki, delikatnie mieszamy z mielonym mięsem.


Bułeczki drożdżowe z kapustą i grzybami. Najsmaczniejsze przepisy kulinarne na: paszteciki. Wybieraj spośród najlepszych przepisów kulinarnych na paszteciki.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Chcę zrobić paszteciki z męsem, ale bez wątróbki. Wyrośnięta paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać np. Smacznie, szybko i tanio.


Gotuj razem z nami krok po kroku! Zostaw na kolejne minut pod przykryciem, po czym posmaruj roztrzepanym drugim jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 1stopni przez około minut. Jest to też świetna przekąska, którą zaserwujesz np.


Zawsze znikają ze stołu bardzo szybko. Najlepiej rozłożyć proces przygotowania pasztecików na dwa etapy. Pieklam paszteciki na Sylwestra i wyszly bardzo dobre. Mialam mieso z pierogow wiec zrobilam tylko ciasto. Ciasto bardzo dobre w smaku,dobrze sie z nim pracuje,nie lepi sie i dobrze sie walkuje.


Przepis na paszteciki

Zostaje na stale w ulubionych przepisach. To przepis na wigilijne paszteciki, który pochodzi z zeszytu mojej teściowej, mam do niego olbrzymi sentyment. Takie paszteciki przygotowywała zawsze sama w domu i serwowała nam do barszczu czerwonego podczas wspólnych Wigilii i uroczystości rodzinnych. Może rzeczywiście na wigilię tradycyjnie je się go z uszkami, lecz tak naprawdę w normalny dzień w domach królują po prostu paszteciki.


Ja najbardziej lubię te domowe dlatego przygotowałam dla Was przepis na świetne drożdżowe paszteciki, które wykonuję kilka razy do roku i zawsze są strzałem w dziesiątkę. Ciepłe, kruche i nadziane smakowitym grzybowym farszem wigilijne paszteciki sprawią, że Boże Narodzenie będzie jeszcze pyszniejsze niż zwykle. Kluczem do stworzenia pysznych wigilijnych pasztecików jest kruche ciasto i odpowiednio przyrządzony farsz. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na paszteciki. Nieopatrznie skomentowałam, że jestem w posiadaniu przepisu na paszteciki szczecińskie z farszem mięsnym, Paweł wyraził chęć, abym się nim podzieliła.


Wierzch pasztecików posmarować jajkiem rozkłóconym z mlekiem. Upieczone paszteciki wystudzić na kratce. Na ogół wykorzystuję mięso z rosołu, bo takie jest moim zdaniem najsmaczniejsze, przesiąknięte warzywami i przyprawami. Na Wigilię i nie tylko – paszteciki z kapustą to znakomity dodatek do czerwonego barszczu. Są proste w przygotowaniu.


Wystarczy kiszoną kapustę poddusić a następnie wyłożyć na ciasto drożdżowe, kruche lub francuskie. Po upieczeniu paszteciki są wyraziste w smaku i mają cudowny aromat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty