Bardzo dziękuję za przepis. Ciasto marchewkowe piekłam pierwszy raz i się udało, choć jestem beztalenciem w pieczeniu. Było dobre, to również opinia gości :).
Dodaje do ulubionych i idę oglądać pozostałe przepisy na tej stronie. Słynne, pyszne i łatwe do zrobienia ciasto marchewkowe. Sprawdzony przepis na najlepsze ciasto marchewkowe. Przepis na ciasto marchewkowe jest naprawdę prosty. Możemy je przygotować nawet w godzinę, z czego min zajmuje nam pieczenie.
Zaczynamy od ubicia jajek i dodania na sam koniec olej. Następnie dodajemy mąkę, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia oraz cynamon i mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki. Kolejny będzie proszek do pieczenia, soda i cynamon. Na końcu dodajemy posiekane orzechy. Masę należy dokładnie wymieszać.
Proste ciasto marchewkowe. Formę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto i piec przez ok. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodać mąkę i olej.
Dodać marchewkę (jeśli jest zbyt soczysta odcisnąć troszkę soku), sodę, proszek, cynamon, sól. Ubijać jeszcze przez chwilkę. Piec ok minut w temp 1stopni. Od kilkudziesięciu lat serwowany jest w tamtejszych cukierniach i kawiarniach. Obecnie moda na ciasto marchewkowe objęła już niemal cały świat i zawitała także do Polski.
Poradzi sobie nawet dziecko. Obowiązkowo posiekane orzechy i cynamon. Na cieście - klasycznie już - musiała się znaleźć polewa z kremowego serka philadelphia, ale tym razem dodałam do niej miodu - dla lepszego smaku.
Podstawowy przepis na ciasto marchewkowe , które Cię zachwyci :-). Ostatnio jadłam pyszne takie w którym było czuć marchewkę i to było to ! Alicja Lange Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Parsley, Sage, Rosemary and me. To ciasto marchewkowe to jest niezwykle aromatyczne i wilgotne. Polecam Składniki: ciasto:, 2g mąki pszennej, łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli morskiej, 2g cukru kokosowego lub trzcinowego, 2ml oleju rzepakowego, łyżeczka ekstraktu z wanilii, duże jajka, 3g marchewki.
Największym wyzwaniem na diecie jest tort, który z definicji jest kaloryczny. Ratunkiem może być ciasto marchewkowe z kremem. Lekkie, najczęściej bez tłuszczu i cukru, stanowi świetne rozwiązanie dla tych, którzy chcą zachować szczupłą sylwetkę.
Krem do ciasta marchewkowego również nie musi być tak tuczący jak do tradycyjnego tortu. Warto dodać do niego orzechy włoskie, rodzynki, czy skórkę pomarańczową. Przedstawiam przepis na ciasto marchewkowe – smaczne, wilgotne, które nadaje się również na tort!
Bez obawy możesz zetrzeć marchew i wmieszać w ciasto. Twoje dziecko będzie zachwycone smakiem. Do tego przepisu na ciasto marchewkowe można dodać oprócz tartej marchewki również garść orzechów. Kliknij, aby zobaczyć przepis. U nas w domu jest uwielbiane, szybko się je przygotowuje, a do tego jak pięknie pachnie cynamonem, przyprawą do piernika!
Ciasto całą noc stygło, a rano było takie jak chciałam – pyszne i mokre. Po przekrojeniu powstał piekny przekroj, na gorze ciemne, a w srodku nieco jasniejszy kolor ciasta. Mój mąż nie był zadowolony, że przygotowuję ciasto marchewkowe, ale kiedy je spróbował powiedział BOMBA :).
Byłam bardzo ciekawa jak smakuje ciasto z warzywem no i się dowiedziałam. Jest po prostu przepyszne! Cudownie mokre,miękkie,aromatyczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.