Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Posypać cukrem pudrem i polać syropem klonowym. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
Gofry domowe są smaczne i zdrowe. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry?
Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Domowe gofry nie mają sobie równych! Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów.
Zgoda, domowe gofry również mają sporo kalorii (w zależności od dodatków) i nie są najzdrowszym z możliwych posiłków. Ale ich świeżość, smak, zapach, świadomość tego, z czego są zrobione znacznie ułatwia zapomnienie o tych wszystkich regułach. Czasem można (a nawet trzeba!) zjeść coś po prostu dla przyjemności!
U mnie w domu robi się je przeważnie w weekendy, gdy rankiem jest nieco więcej czasu. Sięgam wtedy po sprawdzony przepis na lekkie, złociste, delikatne gofry. Teraz nie musicie wyjeżdżać nad morze żeby zasmakować tego przysmaku. Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry , które możesz zrobić w domu. Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
Jeśli lubicie gofry, to gwarantuję Wam, że znikną w kilka minut od razu po wyjęciu z gofrownicy. Jestem więc przezorna i zawsze szykuję wcześniej dodatki do gofrów, by każdy mógł sobie od razu zjeść gorącego jeszcze gofra z ulubionymi owocami, czy bitą. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Nasze propozycje to zróżnicowanych przepisów na domowe gofry - słodkie i wytrawne.
Zapraszamy wegetarian, wegan i osoby na diecie bezglutenowej. Ale jest tam mąka i mak,a tego też się nie łączy. A żółtko to przecież białko.
Prawdziwa dieta nielaczenia wyklucza w ogole wypieki. Chyba,że kokoski z kokosu i białka, bo to białko. Idealne na śniadanie jak i deser. W misce ubijamy białka- odstawiamy.
Masło rozpuszczamy i studzimy. W drugiej misce mieszamy mąkę, szczypte soli, proszek do pieczenia i cukier. Przepis na idealnie chrupiące gofry przygotowane w domowej gofrownicy, który spełnił moje wymagania.
Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Niedawno Wojtuś zapytał mnie, dlaczego gofry są tylko nad morzem. I faktycznie, gdy się nad tym zastanowić, w Warszawie niewiele znam miejsc, gdzie można je zjeść (na pewno w warszawskim ZOO).
Kiedy myślę o gofrach, przypomina mi się okienko Igloo na Nowym Świecie, dokąd czasem zabierała mnie mama. Przepis na domowe gofry - kto z nas nie pamięta gofrów, posypane cukrem pudrem, lub na bogato z bitą śmietaną i owocami. How To Cook Boiled Eggs So They Peel Easy - Egg Shell Easier Peeling Boil Cooking Tips Video Jazevox - Duration: 6:42. Pewnie te gofry są bardzo delikatne i puszyste w środku.
Wypróbuje tego przepisu. Od czasu jak mąż mi kupił na urodziny nową gofrownicę dezala to sprawdzam wszytkie przepisy #128578; Ten też mi nie umknie. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące.
Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.