piątek, 15 grudnia 2017

Przepis na strogonowa

Wypróbuj też ten przepis na strogonow. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiego urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa, ale w Polsce przyjęła się jej zmieniona wersja. Proste składniki i nieskomplikowany sposób wykonania powoduje, że chętnie gości na polskich stołach, zarówno w domach, jak i restauracjach od wielu lat.


Przepis na strogonowa

Ten przepis na strogonowa ukradłam mojej znajomej. Przygotowuje strogonow zawsze gdy zaprasza dużo gości. Mimo, że nie jestem wielką fanką mięsa, będąc u niej z wizytą zajadałam się tym pysznym strogonowem. Pyszny strogonow - serdecznie go polecam.


Na dworze zimno, sypie śnieg i hula wiatr. Gosposia raz po raz spogląda w okno i kręci głową. Jeśli chcesz nieco zaostrzyć smak strogonowa, pod koniec duszenia dodaj do niego 1-pokrojone w kostkę, kiszone ogórki. Sprawdź dokładny przepis! Nie wiem, czy jest to prawidłowy przepis na strogonowa , ale tak czy inaczej zupka jest bardzo smaczna.


Mgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Marta gotuje. Zupa strogonow stanowi aromatyczne danie obiadowe – w sam raz na te dni, kiedy nie mamy ochoty gotować dwóch dań. Doskonale nada się także na kolację z rodziną lub przyjaciółmi. Zupa strogonow ma ciekawy rodowó bo jest wersją popularnego na całym świecie strogonowa (org. Boeuf Stroganow).


PDF czy jakkolwiek inaczej, żeby można było od razu ściągnąć sam przepis bez męczenia się z kopiowaniem do edytora tekstu i usuwaniem treści innej niż sam przepis, poprawianiem wizualnym itd. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju po czym przekładamy do garnka. Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa.


Gdyby trzeba było to podlewamy je wodą. Jest wiele kombinacji na temat strogonowa. Ja robię po swojemu o to przepis. Delikatne drobiowe mięso podkreśla smak warzyw i pieczarek w pomidorowym sosie.


Dodać pokrojoną na paski pierś kurczaka, doprawić solą oraz pieprzem i obsmażyć (ok. - minut). Pieczarki umyć i osuszyć. Pokroić na półplasterki i dodać do garnka. Paprykę przekroić na połówki i usunąć nasiona.


Przepis na strogonowa

Dodane przez brunettew: Tylko o kuchni. Czy macie może przepis na gulasz jaki był ostatnio przyrządzany podczas Kuchennych rewolucji Magdy Gessler w Rzeszowie? Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików.


Doprawić z obu stron do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dziś przedstawiam kolejny przepis dla zabieganych, którzy nie mają czasu na stanie przy garach a lubią zdrowo o smacznie zjeść. Klasyczny strogonow wołowy w szybszej wersji, ze świetnej jakości soczystej wołowiny, w kremowym sosie z pieczarkami z odrobiną koniaku i podany z ulubionym makaronem zadowolą każdego głodomora. Idealne danie na rodzinny, niedzielny obiad.


Przepis na strogonowa

Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Mięso opłukać, pokroić na plasterki a potem na mniejsze części. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, po chwili dodać mięso i czosnek i zrumienić je. Dodać pieczarki i paprykę i wszystko razem dusić. Strogonowa podawaj z posiekanym szczypiorkiem.


Bulion rozmieszać z przecierem pomidorowym i mąką, wlać do mięsa i warzyw. Odlej część bulionu, wymieszaj ze śmietaną, wlej śmietanę do gulaszu. Dodaj też ogórki, dopraw do smaku.


Aby przygotować purée, ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę, dodaj masło, śmietanę, dopraw do smaku. Następnie paprykę, i cebulę pokroić tez w paski. Na patelnię wyłożyć mięso,podsmażyć na tłuszczu,przełożyć mięso do rondla,podlać wodą i dusić.


Warzywa również podsmażamy na tłuszczu,dodajemy do mięsa razem z koncentratem pomidorowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty