Puszysty sernik na bitej śmietanie. Ze składników podanych na spód ciasta mieszamy wszystkie składniki i zagniatamy. Wykładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Dodać krotnie zmielony ser, wsypać budynie, wlać aromat.
Polecane przepisy: sernik ze śmietany Zobacz więcej. Masa serowa w cieście kruchym, śliwki na spodzie i na wierzchu. Sernik ze snikersami pyszny i taki inny serniczek! Wszystkie składniki roztopić w kąpieli wodnej, polać już przestudzony sernik. Twaróg przetrzeć przez sitko lub zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia.
W misce wymieszać twaróg ze śmietaną i cukrem i cukrem waniliowym. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z resztą składników. Duża blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy minut w 180°, a następnie minut w 160°.
Sernik jest puszysty i bardzo delikatny, przygotowany na bazie sera i śmietany, pieczony na herbatnikowym spodzie. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik ze śmietaną kremówką. Przepis na sernik z bitą śmietaną pochodzi od serdecznej osoby.
Zagnieść ciasto, podzielić na części. Cały czas ubijając dodać śmietany. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę, wlać masę i na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni.
Stężały sernik wyjąć z lodówki, wylać na niego ok. Poukładać w galaretce truskawki, włożyć do lodówki, żeby galaretka zastygła, a truskawki się nie poruszały. Teraz delikatnie wlać na sernik pozostałą galaretkę.
Ogolnie uwielbiam serniki. I tez mam ten problem,ze po wyjeciu z piekarnika sernik opada. A Twoj taki wspanialy;-). Sernik wyjmij z piekarnika i rozprowadź na nim śmietanę wymieszaną z cukrem.
Do rękawa cukierniczego nałóż ananasowy curd. Wyciśnij na powierzchni sernika poziome paski curdu w równych odstępach. Wykałaczką przeciągnij pasy na serniku, aby powstał wzorek. Sernik wstaw z powrotem do piekarnika na kolejne minut. Jest lekki jak chmurka, aksamitny, bardzo wysoki, rozpływający się w ustach, no po prostu rewelacja :) Nic dodać, nic ująć – jeśli jest jeszcze ktoś, kto nie próbował sernika ze śmietaną, to koniecznie musi wypróbować właśnie.
Do formy na sernik wykładamy ciasto i podpiekamy w temp. Boki blaszki dookoła wykładamy natłuszczonym i podwójnie złożonym papierem, robiąc płotek na wypadek gdyby sernik miał ochotę uciec. Sera jest dużo i sernik ma być wysoki - stąd to zabezpieczenie. A do tego spód do sernika przygotowany został z ciastek herbatników wymieszanych ze stopionym masłem. Ten sernik można piec tradycyjnie przez ok.
Polany polewą czekoladową smakuje wybornie, dlatego jest to doskonałe ciasto na wyjątkowe okazje (imieniny, czy urodziny). Sprawdź i przekonaj się jak smakuje sernik na śmietanie. Większą wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki(można na spód wykorzystać wszystko ciasto).
Małą cześć odkładamy do lodówki. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Białka i śmietanę ubijamy na sztywno. Blachę wyłożyć herbatnikami, na to masę serową i piec około godzinę. Przepis Na Sernik Ze Śmietaną Kremówką - informacje, zdjęcia, materiały video.
Najpierw do sera dodać ubitą śmietanę, lekko wymieszać po czym dodać ubitą pianę, i ponownie wszystko dobrze wymieszać. Masę serową wylać na surowe ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 1° C na około – minut. Przedstawiam sernik ze śmietaną na zimno. Ciasto jest bardzo pyszne, przepis otrzymałam od mojej koleżanki Renaty, zachęcam do wypróbowania! Kiedy sernik uzyska temperaturę pokojową, wstawiamy go do lodówki do całkowitego ostudzenia.
Czekoladę rozpuszczamy z masłem i śmietanką w kąpieli wodnej, mieszamy do połączenia składników, lekko schładzamy, wylewamy na sernik, tworząc esy floresy, schładzamy ponownie w lodówce. Rzeczywiscie powierzchia sernika jest rowna a sam sernik bardzo puszysty i znakomity w smaku. Moj jedyny problem jest taki, ze wolalabym zeby sernik nie byl tak przypieczony z wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.