piątek, 8 września 2017

Przepis na gofry puszyste

Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Robię go od lat i zawsze jest dobry.


Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Resztę składników połączyć ze sobą, na koniec dodając sztywną pianę.


Delikatnie mieszamy i pieczemy gofry. Jeżeli się chce, aby były chrupiące nie należy kłaść gorących gfrów jeden na drugi, ale ja tak zawsze robię i mimo wszystko są smaczne tylko nie. Gofry są delikatne w smaku.


Niedziela - wreszcie więcej czasu na leniwe śniadanie. Co prawda pewnie większość z Was już je zjadła, ale na drugie śniadanie, do kawy lub na deser gofry będą idealne! No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu?


Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę.


Przepis na gofry puszyste

Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. Przepis na gofry jest bardzo prosty.


To idealny pomysł na pożywne. W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Pulchne bułeczki z jagodami, które nie są trudne do wykonania jak można myśleć. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry?


Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej!


Sprawdź nasze przepisy na Polki. Robiłam kilka razy w październiku z piure z dyni hokkaido, niestety wieczorem, więc bez zdjęć, to i bez wpisu na blog. Koniecznie spróbuj dyniowych gofrów, naprawdę warto. Nie jestem pewna, czy są tak odchudzające, ale na pewno wartościowsze odżywczo niż te na samej mące, bo dynia ma w sobie mnóstwo dobroci.


Przepis na gofry puszyste

Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem. Dzisiaj podzielę się swoim sprawdzonym przepisem, który serdecznie polecam :) PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obia podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów od kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :).


Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Ciasto na gofry puszyste i chrupiące #128578; Ile gofrów, tyle przepisów na ciasto na gofry #128578; Nawet u mnie na blogu jest już ich całkiem sporo – w przeróżnych smakach. Przygotowane na różnych mąkach, na drożdżach, na proszku do pieczenia i na pianie z białek. Ostatnio wpadł mi w ręce ten przepis i muszę przyznać, że go.


Sięgam wtedy po sprawdzony przepis na lekkie, złociste, delikatne gofry. Chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku, nie za słodkie, dzięki czemu możesz wzbogacić je dodatkową porcją słodkości w postaci bitej śmietany, owoców czy syropu klonowego. Pyszne, lekkie i chrupiące gofry z dodatkiem maślanki.


Są proste i łatwe do przygotowania. Bardzo smaczne same lub z dowolnym dodatkiem. Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dalej miksując na najwyższych obrotach, dodawać po jednym jajku.


Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty