poniedziałek, 20 marca 2017

Sernik z sera z wiaderka

Sernik z sera z wiaderka

Masa serowa: - kg sera z wiaderka, - żółtek, - cukr Zobacz więcej. Witam Kochani tego niedzielnego wieczora. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga szczeciniankagotuje. Prosty sernik na zimno z twarogu z wiaderka - to lekka i delikatnie propozycja tortu bez pieczenia. Spód zaś tworzą biszkopty, więc nie musisz go piec.


To lekkie i nie zamulające ciasto. Dodane przez Kasiusw: Tylko o kuchni. Puszysty sernik z wiaderka. Masę serową na sernik szykuje się super szybko, więc możesz zacząć nagrzewać piekarnik. Całość wieńczy zimna galaretka.


Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. PIANA-białka szkl cukru Sposób przygotowania przepisu: lekki puszysty sernik z wiaderka. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik z wiaderka ewy wachowicz. Miałam ogromne obawy bo ser był dość rzadki, ale wyszedł mega delikatny i puszysty. Tym razem wybrałyśmy z mamą sernik na zimno z twarogiem z wiaderka.


Za przepiękną owocową dekorację odpowiada mama, a z owoców zostały wykorzystane truskawki i jeżyny. Sernik jest przepyszny i naprawdę mało słodki! Jest to sernik na serze z wiaderka.


Ten sernik można odrobinę zmodyfikować i upiec sernik z rosą i brzoskwiniami. Twaróg z wiaderka znakomicie sprawdza się do przygotowania sernika na zimno. Ja użyłam waniliowego z wanilią.


Sernik z sera z wiaderka

A budynie trzeba najpierw ugotować czy wsypać do sera i reszty? Moja rada: zaraz po upieczeniu dobrze jest odkroić sernik nożem od ścianek blachy. Zapraszam po przepis na pyszny sernik królewski, gdzie również możemy wykorzystać ser z. To powoduje, że sernik nie opadnie zbyt mocno lub nie wyciągać go z piekarnika po upieczeniu. Jeżeli szukasz przepisu na sernik z wiaderka, to polecam wypróbować ten przepis, sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu, puszysty i delikatny. Niestety czas pieczenia nie zależy tylko od ilości składników, ale też od wymiaru blaszki (powinna być odpowiednio mniejsza i wtedy czas pieczenia pozostanie ten sam).


Oczywiście najlepszy jest z prawdziwego twarogu, ale tym razem zrobiłam z gotowej masy z wiaderka zakupionej w Biedronce. Co więcej, mój dzisiejszy przepis na sernik z wiaderka pochodzi z opakowania sera. Irena, jak najbardziej możesz użyć zmielonego twarogu.


Jedyna różnica jest taka, że zamiast herbatników użyłam biszkopta z kakao upieczonego dzień wcześniej. Sernik wiedeński jest jednym z najłatwiejszych serników #128578; Na pewno się uda. Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie.


Robiłam już ten sernik trzy razy i jest przepyszny. Każdy kto go próbował to chwalił i prosił o przepis. Jeśli używam sera z wiaderka to.


Sernik z sera z wiaderka

W moich przepisach zajął jedno z pierwszych miejsc. Za każdym razem używałam sera z wiaderka Włoszczowa i budynie z Delecty,oczywiście jeden cały i drugiego jedną trzecią,ponieważ są to budynie na trzy czwarte litra mleka. Wczoraj zrobiłam to ciasto po raz czwarty,używając.


Sernik tuż po upieczeniu warto ostudzić na specjalnej kratce do studzenia wypieków. Jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a do tego smakuje fenomenalnie. Poradzą sobie z nim nawet mniej doświadczone w wypiekach osoby. Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Będzie świetnym dodatkiem do kawy.


Sok z cytryny wymieszać dokładnie z cukrem pudrem na gładką masę. Lukrem posmarować sernik. Mój sernik został zrobiony według przepisu, z sera Wieluń ( sugerowałam się Pani rankingiem serów), użyłam wszystkich produktów tak jak w opisie, odważałam co do grama. Problem polega na tym, że sernik nie wyrósł do góry. Jeszcze nie wiem jak smakuje, bo się studzi.


Zimny sernik wstawić na parę godzin lub całą noc do lodówki. Kupiłam twaróg śmietankowy w wiaderku firmy President i na nim właśnie znalazłam ten przepis. Nie mogłam się powstrzymać, aby go nie zrobić. Przepis podaję z moimi zmianami. Przepis na klasyczny sernik krakowski, z charakterystyczną kratką.


Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat. Sernik dość mocno wyrasta więc użyjcie wysokiej blaszki, co prawda opada ale jak na sernik i tak jest wysoki. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Są to jedne z moich ulubionych serków na sernik na zimno.


Jego konsystencja nie jest mocno gęsta i zwarta, raczej jest kremowy i lekki, czyli idealny na puszysty sernik, a taki uwielbiam. Ser na sernik możecie dodać swój ulubiony. Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty