poniedziałek, 2 maja 2016

Leczo z salami

Duś całość przez około minut. Na koniec posiekaj szczypior i posyp nim danie. Podawaj z razowym chlebem. Następnie dodajemy pokrojone pozostałe warzywa i całość doprawiamy, dusimy do miękkości.


Pod koniec dodajemy listki bazylii.

Gorące wykładamy na talerz i dekorujemy dymką. Pizzadilla czyli znana i lubiana quesadilla, tylko, że z dodatkami charakterystycznymi dla pizzy :-) Znajdziemy w niej sos pomidorowy, plasterki salami, paprykę oraz bazylię i oregano. No i oczywiście dużo ciągnącego sera, którego nie powinniśmy żałować nie tylko ze względu na smaku - pełni on tutaj też rolę spoiwa całości.


Do lecza użyłam kiełbaski z baraniny oraz resztki grillowanego antrykotu wołowego. Wszystkie prawa zastrzeżone Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody kwestiasmaku. Warzywa na leczo umyć i pokroić wraz z namoczonymi dzień wcześniej grzybami. Plasterki salami obsmażyć na patelni z obu stron,po czym dodać do gotujących się warzyw i grzybów,dać bu- -liony i dwie łyżki koncentratu oraz przyprawy zapachowe:ziele i listki bobkowe.


Potem zagęścić wodą z mąką pod koniec i poddu- -sić pod przykrywką.

Makaron z salami i cukinią przygotowywałam zaledwie minut – wystarczyło tylko tyle, aby spełnić moje smakowe oczekiwania. Przy okazji zrobiłam więcej porcji, aby mieć na jutro, jako obiad do pracy. Dodatkowo wyczyściłam lodówkę z resztek #128521; Mam nadzieję, że ten przepis także Wam się spodoba.


Witajcie :) Pewnie już zauważyliście, że bardzo lubię przygotowywać przekąski i desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Dzisiaj kolejny pomysł – zrobimy wytrawne różyczki z salami w chrupiącym cieście. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie – a efekt niezwykle dekoracyjny. Witam proszę o dobry przepis na buraki z papryką takie do słoików robiłam raz ale coś mi nie wyszło bo były nie zbyt smaczne.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Na patelni na maśle lub oleju rzepakowym podsmażamy plasterki bakłażana ,cukinii i salami. Smażymy krótko -warzywa po soleniu już są miękkie. Jajka myjemy dobrze rozbijamy i mieszamy widelcem z przyprawą w płynie i pieprzem.


Zalewamy warzywa i salami. Nakrywamy patelnie pokrywką. D więc dodałam dwa pokrojone w kostkę plastry takiej chudej rolady z polędwicy albo szynki. Kuchnia naszych węgierskich braci to coś więcej niż osławione leczo.


Z artykułów obecnych w naszym sklepie możecie stworzyć oryginalny gulasz węgierski, halasze, tokań czy borjupaprikas.

Do garnka wlewamy łyżkę oleju i dodajemy pokrojone w paseczki salami, w raz z cebulą, krótko przesmażamy. Jej przygotowanie rozpoczynamy od przyrządzenia sosu (zakładając, że ciasto już mamy). Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i szklimy na oleju. Dzień dobry :-) Zapiekanki każdy lubi, mam taką nadzieję. Większość z nas w sposób oczywisty mówiąc o smakach Węgier, myśli o gulaszu i słusznie.


Proponujemy również tradycyjną zupę z kury oraz naleśniki zarówno na słodko, jak i na ostro. Jednak to tylko wstęp do tego, co można zjeść na Węgrzech. Przepis makaron muszelki z salami i boczkiem przepis przepisy, które polubisz.


Ci odpowiedzi na to pytanie, ponieważ dane zostały spisane z. Warzywa pokroić, włożyć do garnka, zalać pomidorami z puszki i dusić do zredukowania sosu. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Pierwsze moje leczo postanowiłam zrobić z oryginalnych węgierskich produktów.


Na hali kupiłam białą i czerwoną paprykę, wędzone i niewędzone papryki w proszku (słodką i pikantną) oraz salami i kiełbaski debreczyńskie. Do przygotowania leczo najlepsza jest papryka igołomska i taką właśnie udało mi się kupić. Hiszpańskie “leczo” z chorizo i ziemniakami, czyli moja naprawdę pyszna propozycja na zupełnie niecodzienną i niekonwencjonalną odsłonę tego klasycznego dania. Pizza z salami, papryką i bazylią.


Muszę Wam przyznać, że kiedy wpadł mi do głowy pomysł na przyrządzenie tego dania, do końca nie byłem pewien, jak to smakowe. Szybka potrawka warzywna z dodatkiem naszej ulubionej wędliny czyli chorizo, tym razem w postaci salami, które można kupić w jednej z popularnych sieci sklepów. Chorizo podsmażając wytapia się na paprykowy tłuszczyk, który świetnie sprawdzi się do smażenia warzyw i nada daniu lekko pikantny. I ma lecza mniej lub bardziej prawdziwego, tylko z taką lub inną papryką… Bazą jest papryka, może być każda, pomidor i cebula. Już w weekend obiecany post o mojej węgierskiej, krótkiej wycieczce, a dziś kolejny przepis rodem z węgierskiej kuchni.


Nie każdy jednak kojarzy je z Węgrami, dla wielu z nas to podstawowe, polskie danie w czasach gdy na naszych działkach cukinia i kabaczek rosną jak szalone. W dużej misce rozpuszczamy drożdże z cukrem i letnia wodą. Leczo to danie znane niemal każdemu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty