środa, 25 maja 2016

Sernik tradycyjny

Sernik tradycyjny

Klasyczny przepis na polski sernik ze zmielonego twarogu, z ubitymi żółtkami i masłem. Tradycja w najlepszym wydaniu! Sernik tradycyjny przepis - sprawdzony, polecany i bardzo dobry.


Sernik tradycyjny

Ten sernik tradycyjny bez spodu możesz piec w dużej prostokątnej blaszce. Sernik jest najlepszy, kaloryczny i tak bogaty w bakalie, jak tego chcemy. Jeśli tylko macie ochotę na tradycyjny sernik, sięgnijcie po ten przepis. Klasyczny sernik tradycyjny Delikatny w smaku, kremowy, a zarazem ciężki sernik na półkruchym cieście.


Nie za słodki, rozpływający się w ustach, po prostu pyszny! Upiekłam go na wielkano cne święta, pierwo tnie miałam udekorować wierzch polewą, jednak uzna łam, że czekolada zabiłaby cały smak wypiek u. Rozpływający się w ustach sernik jest wypiekiem ponadczasowym, zachwycającym w swej prostocie. Któż nie słyszał o tym cieście? Jest to jeden z najbardziej popularnych deserów, którego smak trzeba poznać. Jeśli macie dobry przepis to takie ciasto wygra z nawet najbardziej wymyślnymi i pięknie wyglądającymi smakołykami z cukierni.


Ponadto wiecie co jest w środku, dodajecie tylko składniki najlepszej jakości, to zawsze gwarantuje sukces. Lubię serniki w różnych wersjach. To sernik, który zawsze się udaje i wszystkim smakuje. Polecam nie tylko na Święta Bożego Narodzenia. U mnie sernik tradycyjny zawsze jest z rodzynkami na kruchym cieście.


Sernik ten robimy z białego, zwykłego twarogu, nie używamy do tego ciasta twarogu w wiaderkach. Na wstępie nastawiamy piekarnik na temperaturę 1stopni C aby się nagrzał. Ciasto jest cudnie puszysty i kremowy. Przepis jest wyjątkowy w swoim rodzaju!


Nie jadam serników i ich nie lubię, bo zawsze są twarde i zbite. Tym co mają podobnie jak ja, gwarantuję, że będziecie tym przepisem zachwyceni! Pieczony do zrumienienia się wierzchu i posypany po upieczeniu cukrem pudrem. Możecie zrobić go w wersji waniliowej lub pomarańczowej czy cytrynowej (dodając wanilię lub skórkę z pomarańczy czy cytryny). Myślę, że przepis na taki sernik przyda się Wam w okresie najbliższych świąt.


Składniki na ciasto zagnieść, rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym oraz żółtkami, dodać resztę składników, na końcu ubitą pianę z białek. Wymieszać, dodać rodzynki namoczone w rumie i wyłożyć masę serową na ciasto. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika.


Nadal, mimo upływu lat, uważam, że jest to jeden z najlepszych serników, jakie jadłam. Puszysty i wilgotny sernik mojej mamy. Nie jest ciężki, ale nie jest też puszysty jak pianka, stanowi raczej połączenie puszystości, delikatności i zwartej konsystencji w jednym. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania.


Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat. Jeśli sernik będzie się zbyt mocno rumienił z wierzchu, przykryć go folią aluminiową. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.


Sernik tradycyjny

Nie należy używać miksera, aby sernik nie napowietrzył się za mocno przez co mógłby sporo wyrosnąć w piekarniku, a później opaść podczas studzenia. Wszystkie najlepsze przepisy na serniki w jednym miejscu. Zobacz sprawdzone przepisy na pyszne serniki na kruchym spodzie, na herbatnikach lub bez ciasta.


Upiecz wyśmienity sernik z rosą, z kratką, wiedeński, migdałowy, z jabłkami lub jagodami. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Jest to chyba jeden z najprostszych w wykonaniu serników, ma tak mało składników, a jest najlepszy jaki do tej pory jadłam. Niektórzy uważają, że ser z.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty