CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami.
Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.
Dzisiaj mam dla Was Kochani najprostszy i najlepszy przepis na pyszne gofry. Zaledwie kilka podstawowych składników, wystarczy aby w domowych warunkach przygotować świetne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Kilka lat temu miałam wizję, że razem z rodziną wybiorę się nad polskie morze, a już najlepiej to na Hel.
Nie wiem co mną kierowało, bo jakoś umknęło mi że właśnie tam gdzie się wybieramy, czyli we Władysławowie, jest centrum polskiego parawaningu. To znaczy, że coś jest mega super. Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi! Skoro podobno robię „ najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy.
Do tego dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie mleko, a po około minucie ubijania, olej i aromat. Na koniec masę wymieszać delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek. Gofry są kruche i chrupiące. Gotowe ciasto nalewać do rozgrzanej gofrownicy i piec około - minut. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.
To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. In: bez orzechów, bez soi, naleśniki i racuchy. Pewnego poranka, sporo czasu temu chciałam uraczyć niemieckie koleżanki pysznymi goframi.
Z niezidentyfikowanych przyczyn zmuszona byłam wyjąc z gofrownicy podziurawione naleśniki i przygotować w ekspresowym tempie kanapki. Każdy z Was ma ulubiony smak gofrów, pokazuję przepisy na gofry lekkie, gofry chrupkie, ale też gofry biszkoptowe. Bita śmietana przede wszystkim, ale nie tylko. Ja lubię gofry z polewą czekoladową i słodką. Długo szukałam przepisu idealnego.
Gdyby nie to, że gofry mają trochę więcej niż kalorię. Desery najlepsze gofry - jak znad morza. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Polecane przepisy: gofry jak z budki nad morzem Zobacz więcej. Jednak najlepsze są chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami.
Opcjonalnie można też dodać do nich odrobinę polewy czekoladowej lub toffi. Jak z budki, a nawet lepsze! Jeśli więc nie chcesz, aby Twoje gofry były gumowe i piekły się przez kilkanaście minut, unikaj modeli o mocy mniejszej niż 7W. Zdecydowanie najlepsze gofry w Łodzi zjemy z foodtrucka Park Cafe, który najczęściej można spotkać w Parku Julianowskim.
Bywa też na zlotach, choćby na Street Food Festivalu przy Piotrkowskiej 2czy ostatnio pod Galerią Łódzką. Przemiłe małżeństwo, które prowadzi kawiarnię na kółkach, oferuje gofry w formie okrągłych. Wspaniałe, pachnące masłem i karmelem.
Nie potrzebują żadnych dodatków, bo są perfekcyjne same w sobie. Za chrupkość i zniewalający zapach waty cukrowej odpowiada dodany do ciasta cukier perlisty, którego wielkie kawałki topią się i kamerlizują pod. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.