czwartek, 18 czerwca 2015

Gofry kruche

Jeden z moich ulubionych (i sprawdzonych!) przepisów to ciasto naprawdę bardzo gęste, ale i tak gofry wychodzą rewelacyjne. Dla mnie te gofry są również dobre, choć nie trzymałam się ściśle przepisu: zmiejszyłam ilość proszku do pieczenia zastępując część mleka wodą gazowaną. Wszyscy zajadali się i nikt nie narzekał. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Zupełnie nie jak gofry, konsystencją bardzie przypominają kruche ciasteczka i tak też można je podawać. Tradycyjne gofry przypominają tylko wyglądem, bo daleko im do lekkości i puszystości tych tradycyjnych.


Uwaga: Po upieczeniu warto ustawić gofry pionowo (np. między dwiema szklankami) i dać im odparować - będą bardziej kruche i chrupiące. Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc.


Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


To znaczy, że coś jest mega super. Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi! Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Gofry są kruche i chrupiące.


Gofry kruche

Możesz oprószyć je cukrem pudrem, nałożyć ulubione owoce lub bitą śmietanę. Chrupiące gofry o smaku cynamonu. W każdej wersji smakują wspaniale ;-) Czas przygotowania: minut Czas pieczenia: minut Ilość porcji: 7-sztuk. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące.


Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Udało mi się kupić taką w Lidlu. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Pół szklanki mleka więcej a gofry wyjdą przepyszne.


Gofry kruche

A żeby były chrupiące opieram gotowe gofry o coś np. Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej!


Sprawdź nasze przepisy na Polki. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.


Ciasto na gofry ma konsystencje ciasta naleśnikowego, trochę gęstszego. Gofrownicę rozgrzewamy, przed pierwszym pieczeniem smarujemy oliwą, nakładamy porcję ciasta i pieczemy około 4-minut, do uzyskania złotego koloru. Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.


Im słabsza moc gofrownicy tym dłużej trzeba na nie zaczekać. Oprócz tego, że dobrze przypieczone gofry są smaczniejsze, bo mają chrupiącą skórkę, to dodatkowo takie dużo łatwiej wyciągnąć z gofrownicy. Kruche babeczki z kremem truskawkowym Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło.


Dotychczas korzystałam z przepisu z Kuchni polskiej , z którego wychodziły smaczne, ale dość ciężkie gofry. Dzisiaj postanowiłam wypróbować przepis Bajaderki z forum cincin. Bajaderka pisze, że są lekkie jak piórko - i ja się pod tym podpisuję. KRUCHE CIASTO – PRZEPIS – pytacie mnie jak przygotować idealne ciasto kruche, dlatego przygotowałam wpis wraz z przepisem w formie filmu (żeby każdy mógł zobaczyć krok po kroku jak przygotowuje się takie ciasto). Przygotowanie kruchego ciasta jest bardzo łatwe.


How To Cook Boiled Eggs So They Peel Easy - Egg Shell Easier Peeling Boil Cooking Tips Video Jazevox - Duration: 6:42. Kruche ciasto wykorzystuje się jako spód do ciast z owocami, tart na słodko lub wytrawnie, serników albo mazurków. Można przygotować z niego kolorowe, kruche ciasteczka przekładane masą albo konfiturami, lukrowane, z kremem lub z polewą czekoladową. Przepis na chrupiące gofry, które same w sobie są pyszne i na dobrą sprawę nie potrzebują żadnych dodatków Mała sugestia dla wszystkich, którzy zastanawiają się nad kupnem samej gofrownicy czy urządze Zobacz więcej.


Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Mieszam W Garnku. A żółtko to przecież białko. Ale jest tam mąka i mak,a tego też się nie łączy. Prawdziwa dieta nielaczenia wyklucza w ogole wypieki. Chyba,że kokoski z kokosu i białka, bo to białko.


Mąż uwielbia te gofry w wersji amerykańskiej - polane syropem klonowym i posypane odrobiną cynamonu, koniecznie z kubkiem Americano ;-) Ja preferuję z dodatkami - dużą ilością świeżych owoców sezonowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty