czwartek, 13 kwietnia 2017

Masło kakaowe naturalne

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Masło kakaowe naturalne , nierafinowane. Posiada intensywny aromat świeżo palonej kawy.


Masło kakaowe naturalne

Ma działanie nawilżające, zmiękczające i przeciwzapalne. Ma przyjemny zapach czekolady. Jest znakomite do domowego wyrobu czekolady, ale również do innych zastosowań spożywczych.


Wyśmienite również do zastosowań kosmetycznych, o ile nie jest przeszkodą mocny zapach. Zawiera wolne kwasy tłuszczowe, sterole roślinne, naturalne antyutleniacze oraz witaminy. Wykazuję silne działanie natłuszczające, nawilżające, regenerujące oraz ujędrniające. Naturalne nierafinowane masło kakaowe jest bardzo twarde o lekko brązowym kolorze i charakterystycznym kakaowym zapachu. Uzyskuje się je z nasion kakaowca właściwego, który występuje w wilgotnych lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej oraz Afryki.


Dostępne jest naturalne masło kakaowe i również masło w formie ekologicznej, często nierafinowanej, pełnej nie tylko składników odżywczych, ale również pięknego aromatu. Wszystkie te produkty dostępne są w ekonomicznych opakowaniach, dzięki czemu można je korzystnie dobrać do swoich potrzeb oraz wykorzystać przy. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Naturalne masło kakaowe to nie tylko źródło witamin i składników odżywczych, które koją skórę, ale także niesamowity zapach, który otuli całe ciało. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!


Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących! Naturalny emolient i bronzer o właściwościach silnie natłuszczających, nawilżających i uelastyczniających. W temperaturze pokojowej masło jest ciałem stałym, natomiast w temp. C, czyli zbliżonej do temperatury ciała człowieka przechodzi w stan plynny, tak więc przy kontakcie ze skórą rozpuszcza się. Dzięki temu można je długo przechowywać bez dodatku konserwantów.


Zapewnia to długą trwałość i przydatność produktu. Polecane do pielęgnacji skóry j i dojrzałej oraz delikatnych okolic oczu. Doskonale się rozprowadza. Organiczna pasta do zębów - propolisowa - wybielanie.


Czarne mydło syberyjskie RBE22. Nazywane jest też tłuszczem kakaowym lub olejem kakaowym. MASŁO KAKAOWE NIERAFINOWANE. Brązuje i wygładza skórę na wiele godzin! Przywraca elastyczność skórze zwiotczałej, dzięki temu, że pobudza produkcję kolagenu w skórze.


Masło kakaowe naturalne

Produkty te nie są tak bardzo odporne na ogrzewanie i posiadają dłuższą datę ważności. Podczas oczyszczania masło traci swój zapach i kolor. Kosmetyk taki przeznaczony jest do pielęgnacji skóry wrażliwej i alergicznej. Masła organiczne otrzymywane są w taki sam sposób, jak masła naturalne i rafinowane. Zaleca się jego używanie zarówno przed jak i po opalaniu, gdyż przyspiesza i utrwala opaleniznę.


Charakteryzuje się silnym działaniem natłuszczającym, nawilżającym, ujedrniającym i regenerującym. Zobacz inne Pozostałe kosmetyki i akcesoria pielęgnacyjne, najtańsze i najlepsze oferty, opinie. Dodatkowo, kosmetyki do których dodane jest masło kakaowe nabierają przyjemnego aromatu czekolady.


Tłuszcz ten stosowany jest również w farmacji do wytwarzania różnego rodzaju czopków i globulek. Jak możemy stosować masło kakaowe: W postaci surowej. Zawiera naturalne antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników. Dlatego nie jełczeje, można je przechowywać nawet kilka lat.


Topi się w temperaturze ok. W celu ułatwienia aplikacji odpowiednią ilość masła rozpuść w kąpieli wodnej. Domowe kosmetyki: wykorzystuj jako fazę tłuszczową przy tworzeniu własnych kosmetyków.


Masło kakaowe naturalne

Po rozmieszaniu z lżejszym olejem np. Celsjusza (np. w chwili kontaktu z ciałem). Kostki pozwalają w łatwy sposób zniwelować utrudnienia w zastosowaniu masła i konieczność rozpuszczania go w kąpieli wodnej. Kakaowce naturalnie występują w lasach tropikalnych Ameryki Południowej, ale obecnie plantacje tej rośliny są zakładane też w innych rejonach (m.in. w Azji i Afryce). INCI: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter.


Kakaowiec to drzewo z rodziny zatwarowatych, pochodzące z Ameryki Południowej, obecnie uprawiane w obszarach przyrównikowych Afryki i Azji. Kwiaty i owoce kakaowca wyrastają bezpośrednio na pniu lub starszych gałęziach. By otrzymać masło, ziarna poddawane są procesom fermentacji, suszenia, prażenia, mielenia na miazgę kakaową, a następnie tłoczenia.


Pozostałości z tego całego procesu wykorzystywane są do produkcji znanego nam wszystkim kakao. Nacomi, naturalne masło kakaowe, 1ml w portalu doz. Zobacz opis i cenę produktu, skorzystaj z dostępnych rabatów i niskich cen apteki online!


Nasza rada: masło kakaowe topi się już w niższej temperaturze, nadaje napojowi konsystencji i wzmacnia jego smak – po prostu spróbuj!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty