CIASTO KOKOSOWE – uwielbiam zapach i smak kokosów. Nierozerwalnie łączy się to z dzieciństwem moich dzieci. Jest delikatne w smaku i bardzo aromatyczne. Najczęściej przygotowywane jest na bazie wiórków kokosowych. Do ciasta kokosowego doskonale pasują dodatki w postaci owoców, czekolady, masy budyniowej lub serowej.
Postanowiłam więc przygotować pyszne ciasto zainspirowane jego smakiem. Upiekłam wilgotny, kakaowy biszkopt i przygotowałam, gęstą, trochę kremową masę kokosową. Na koniec ciasto polałam wspaniałą polewą czekoladową.
Smakowite ciasto na biszkopcie z kremową, aksamitną, budyniową masą, z kawałkami ananasa i warstwą kokosową to wypiek, który sprawdzi się w każdej sytuacji. Bardzo dobrze komponują się z owocami, szczególnie malinami, czerwonymi porzeczkami oraz truskawkami. Proponowane ciasto kokosowe to wyjątkowo smaczny wypiek, składający się z warstwy biszkoptu, kremu waniliowego oraz masy kokosowej. Jego przygotowanie nie jest trudne, jeśli postępujesz zgodnie ze wskazówkami zawartymi w przepisie.
Sprawdzi się, jeśli chcesz upiec coś pysznego, a nie masz zbyt wiele czasu. Do jego przyrządzenia potrzebujesz m. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasto kokosowe. Dzisiaj zapraszam Was na ciasto kokosowe z budyniem – na kruchym spodzie, z dużą ilością budyniu i masą z wiórek kokosowych i piany z białek – z całą pewnością jedno z lepszych. Przepisy na ciasta kokosowe.
Dziekuje za ten przepis Wyszla cudowna, jak na zdjeciu i zniknela w mgnieniu oka. Ciastko kokosowe jest mega ładne, super smaczne i wyjątkowo szybko znika z talerzy. O moim wyjątkowym cieście kokosowym pisałam już kilka dni temu na fanpage strony Olga Smile. Chyba już nigdy nie będę dodawać kokosowych wiórków do środka ciasta tylko świeżo zmiksowany miąższ z kokosowego orzecha.
Niedawno w pracy koleżanka zademonstrowała nam otwieranie kokosowego orzecha. Nic kokosowego tu dawno nie było? Mam dla Was przepis na przepyszne , łatwe i szybkie ucierane ciasto kokosowe. Mokre a zarazem niesamowicie puszyste, delikatne i rozpływające się w ustach! Produkty normalne zastąpiłam tymi bez laktozy i już mogłam się cieszyć jego smakiem!
Kokosowe, kremowe ciasto na herbatnikach wzbogacone likierem adwokat. Kiedy się je dobrze schłodzi, można je z łatwością kroić. Proste a jednocześnie efektowne. Najpierw przygotowujemy puszyste ciasto, a następnie na upieczony spód wykładamy aksamitną masę przyrządzoną z soczystego soku ananasowego, Kisielu o smaku cytrynowym WINIARY i kawałków ananasa.
Wierzch tak przygotowanego ciasta kokosowego dekorujemy złocistymi wiórkami kokosowymi podsmażonymi. Szybkie ciasto kokosowe. Masło ucieramy z cukrem a następnie dodajemy jajka, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mleko, mieszamy.
Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto jest dosyć rzadkie, tak ma być. Oryginalnie ciasto banoffee pie to przyrządzany na zimno deser wykonywany na bazie bananów, puszystego kremu z bitej śmietany – bądź często stosowanego zamiennika, jakim jest serek mascarpone. W przepisie na banoffee pie musi znaleźć się także karmel – jest to obowiązkowy składnik ciasta. Uważam, że tort nie jest trudny.
PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania. Przygotowaliśmy dla Was sprawdzone przepisy, które pokochała cała nasza rodzina.
Na stronie znajdziecie przepisy na ciasta, desery, obiady, przekąski i przepyszne, kolorowe. Do masy kokosowej warto zrobić ciasto daktylowe, które wygląda jak czekoladowe, a smakuje zupełnie inaczej. Nie jest delikatne jak biszkopt, smak lekko bakaliowy, ciasto jest wilgotne przez kilka dni. Masę taką samą jak w przepisie (tylko mnie mleka) dale się na prawie upieczone ciasto i dopieka. Ucierane ciasto kokosowe.
Ta mglista i byle jaka pogoda nastraja mnie na bardziej „egzotyczne” wypieki i po babeczkach bananowych upiekłam pyszne ciasto kokosowe z mnóstwem wiórek kokosowych. Już podczas pieczenia obłędnie pachniało w całym domu kokosem i trudno było się doczekać, aż ciasto będzie gotowe i chociaż trochę ostygnie. Ten tort jest również nazywany Lamington, ma delikatny i aromatyczny środek, delikatną polewę czekoladową i jest. Za pierwszym razem może jajka były za zimne i dodałam je jednocześnie, ale teraz były w temperaturze pokojowej i dodawałam je partiami, mimo tego przy ostatniej turze jajek masa się zważyła. Ja zakochałam się w tym cieście od razu.
Wypiek szczególny, bo urodzino Zobacz więcej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.