piątek, 22 lipca 2016

Naleśniki biszkoptowe

Są delikatniejsze i bardziej puszyste od tradycyjnych naleśników. Ich przygotowanie zajmuje nieco więcej czasu, bo należy osobno ubić pianę z białek, ale to na prawdę niewielka niedogodność w porównaniu z efektem, jaki dzięki temu uzyszkasz. Brzegi tych naleśników zawsze są chrupiące, wprawdzie jest z nimi nieco Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Bez Cebuli. Nieszczęsny naleśnik, który uczestniczył w dalszej części sesji, to pierwszy usmażony, a jak mówi moja Teściowa, ten pierwszy albo wychodzi brzydki, albo ląduje w koszu.


Naleśniki biszkoptowe

Forum - naleśniki biszkoptowe siostry anastazji (528) Odp. Dodane przez kiciaw: Tylko o kuchni. Mam dwie książki siostry Anastazji i polecam gorąco, ciasta są rewelacyjne i to biszkoptowe też robiłam efekt super, nawet pomysł takiego spodu wykorzystuję do innych ciast bo ciekawie wyglada. Na blogu znajdziecie już kilka przepisów na naleśniki i oprócz tego wkrótce dołączą do nich inne, nieco zdrowsze, można rzec - dietetyczne.


Naleśniki to bardzo prosta potrawa, którą każdy lubi :-). Poza tym podajemy je tylko na słodko. Tak, jestem absolutną fanką naleśników :) Zresztą widać to chyba na blogu: nie pierwszy raz pojawia się przepis na naleśniki. Tym razem zapraszam Was na naleśniki biszkoptowe. Jak sama nazwa wskazuje te akurat naleśniki są bardzo miękkie i delikatne.


Naleśniki biszkoptowe

Czas przygotowania: min. Puszyste, śmietankowo-biszkoptowe naleśniki na słodko. Najlepsze z bitą śmietaną i owocami. W sezonie letnim, kiedy mamy wybór owoców ich dodatek będzie miłym akcentem.


Zaletą naleśników jest to, że możemy je przygotować i podać na bardzo wiele sposobów. Szybciej przywiera do patelni i nie daje się go tak długo rozlewaćpo całej powierzchni. Najcieńsza warstwa będzie zawsze o wiele grubsza niż w zwykłych naleśnikach. Gdy naleśnik zaczyna się przesuwać na powierzchni patelni swobodnie - przewracamy go na drugą stronę.


Dosmażamy na drugiej stronie zaledwie chwilę. Masą twarogową smarować naleśniki, składać w kopertę lub w dowolny inny sposób i podawać na ciepło lub na zimno polane śmietaną i posypane cukrem pudrem. Nazywają się tak dlatego, że do ciasta dodaje się ubitą pianę z białek, dzięki której ciasto jest niezwykle puszyste. Usmażone są trochę grubsze. Pyszne naleśniki biszkoptowe , które kiedyś przepisałam z jakiejś książki kucharskiej.


Przepis z bloga Gotuj z Prezesem. Smakują prawie jak omlety. Można je podawać z czym tylko dusza zapragnie.


Oczywiście można je smażyć na patelni bez tłuszczu ale ja dziś zaszalałam i usmażyłam je na tłuszczu. Na j patelni tak mi nie smakują. NALEŚNIKI BISZKOPTOWE Dziś zapraszam na naleśniki pysznie puszyste w środku a na zewnątrz lekko chrupiące. Z gotowego ciasta pieczemy naleśniki.


Same naleśniki są delikatne, mięciutkie i puszyste. Dodatek musu jabłkowego, to już istna rozpusta. To danie nie potrzebuje dodatkowego zachwalania.


Trzeba je po prostu zrobić, a samo przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Jeśli znudziły ci się tradycyjne naleśniki, mamy dla nich świetną alternatywę! Ulubiony przepis czytelników!


Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne. Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników. Grubsze niż klasyczne, ale leciutkie, miękkie i delikatne. Przygotowanie dania naleśniki biszkoptowe Oddzielić białka od żółtek. Delikatnie połączyć ze sztywną pianą z białek ubitych z solą.


Smażyć na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty