piątek, 2 października 2015

Przepis na rybę

RYBA PO GRECKU - PRZEPIS. Z Grecją niewiele ma wspólnego, a Grecy dziwią się, gdy widzą naszą rybę po. Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach.


Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Tradycyjny wigilijny karp jest zazwyczaj obtoczony w mące i smażony na maśle. Inne popularne świąteczne danie to karp w galarecie podawany na zimno w formie przekąski.


Znany jest także przepis na karpia po żydowsku, czyli rybę na słodko z rodzynkami i migdałami. Karpia można podawać nie tylko z okazji świąt. Oryginalny przepis na rybę po grecku zakłada podawanie jej na zimno. Filet ryby przekładny jest d. Do otrzymanej w ten sposób marynaty włóż rybę.


Przepis na rybę

Następnie zamarynowane kawałki mięsa nadziej na patyczki na przemian z warzywami, np. Ryba z zapieczonymi ziemniakami. Cebule kroję w piórka lub talarki. Wszystkie składniki zalewy octowej wlewam i dodaję do garnka. Zagotowuje pod przykryciem.


Gorąca rybę prosto z patelni wkładam do słoików, zalewam wrząca zalewą octową. Rybę z warzywami można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Takie danie jest nie tylko pyszne, ale będzie się nadawało zarówno na obiad jak i na kanapki. Największą zaletą zalewy octowej jest to, że kwas zawarty w occie dokładnie rozpuszcza wszystkie małe ości zawarte w rybie. Skrapiamy delikatnie octem i wcieramy przeciśnięty przez pras Zobacz więcej.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga nogawkuchni. Najszybszy przepis na szczupaka. Jeśli nie mamy pomysłu, jak zrobić szczupaka, lub brakuje na to czasu, możemy potraktować go jak każdą inną rybę i… wrzucić na patelnię.


Obrane ze skóry filety kroimy na mniejsze kawałki, kropimy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Dopraw solą i pieprzem ziołowym. Do formy przełóż warzywa i całe ząbki czosnku.


Przepis na rybę

Na warzywach ułóż rybę i posyp koperkiem. Formę wstaw do piekarnika i piecz minut. Zajrzyj już teraz tutaj i wykorzystaj prosty przepis! Rybę piecz w piekarniku zawiniętą w folię lub ułożoną w naczyniu żaroodpornym. Taka ryba jest zdrowsza od smażonej na patelni i ma mniej kalorii.


Pieczenie ryby w piekarniku jest łatwiejsze od smażenia jej na patelni. Nie musisz stać przy kuchence i pilnować jej. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Przepis na rybę

Dorsz pieczony w pomidorach to dobra propozycja na obiad dla osób pragnących zaoszczędzić nieco czasu. Dodane przez czekoladaw: Tylko o kuchni. Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.


Rybę myję pod kranem, osuszam ręcznikiem papierowym, kroję na kawałki, polewam sokiem i odstawiam na 5-minut. Chrupiąca ryba smażona na patelni to jedno z najsmaczniejszych dań. Ten przepis na chrupką rybkę z patelni ułatwi wam zadanie.


Co powoduje oczekiwaną chrupk. Na stronie znajdziesz przepisy kulinarne. Przenieś się w kulinarną podróż w przeróżne zakątki świata razem z Magdą Gessler.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty