Dla osób cały czas poszukujących wspaniałych, puszystych serników, które pasują na każdą okazję i smakują wszystkim :-). Na Moich Wypiekach znajdziecie już sernik bardzo puszysty z dodatkiem sporej ilości mleka, sernik z rosą z dodatkiem mleka i oleju (przemianowany na sernik pod kokosową pierzynką z powodów czysto technicznych ;-) oraz sernik wykwintny, który musi. Przepis na puszysty sernik bez spodu. Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania.
Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat. Trudność: Potrzebny czas 5h.
Kiedyś mama znalazła go na tej stronie i od tego momentu sernik ten pieczemy kilka razy w roku. Jest bardzo kremowy, puszysty i smakuje wszystkim. SPOD Zagniesc skladniki ciasta kruchego.
MASA SEROWA Oddzielic bialka od zoltek. Dalej miksowac do uzyskania gestej masy. Ser z zoltkami, budyniami waniliowymi i cukrami waniliowymi. Każda pora roku jest dobra na wspaniały i puszysty sernik do kawki ;-). Tym razem sernik z wykorzystaniem dużej ilości mleka w proszku.
Ten sernik pod wieloma względami będzie przypominał Wam sernik puszysty jak chmurka. Tak samo wysoki, dostojny, delikatny, obłędny w smaku i. Rozpływający się w ustach sernik jest wypiekiem ponadczasowym, zachwycającym w swej prostocie. Któż nie słyszał o tym cieście?
Istnieje wiele rodzajów serników np. Wśród wielu przepisów na sernik, śmiało można wyróżnić sernik wiedeński. Sernik jest niezwykle puszysty i chyba najlepszy jaki do tej pory upiekłam! Jeśli sernik wyszedł to z pewnością nie był tak puszysty. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy.
Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą. Piana Białka miksujemy na sztywno z szczyptą soli. Bardzo puszysty sernik waniliowy – idealny jeśli ktoś lubi puchate, delikatne, wyrośnięte serniki. Warunkiem koniecznym by nie opadł, jest upieczenie go w kąpieli wodnej (to nic trudnego) i niewielkie pomanipulowanie w trakcie pieczenia temperaturą, sprawdziłam to wielokrotnie. Was z rewelacyjnym przepisem na jeden z najlepszych serników jaki jadłam :) Mowa o serniku japońskim znanym w świecie pod nazwą Japanese cheesecake.
Charakteryzuje on się niezwykle lekką, wręcz piankową konsystencją. Jest puszysty i rozpływa się w ustach. Sernik wiedeński bez spodu w Polsce znany jest od ponad 3lat.
Oryginalny przepis na sernik wiedeński uwzględnia użycie sera twarogowego mielonego, masła, jajek i rodzynek. Sernik ten wypatrzyłam już jakiś czas temu na tym blogu i było tylko kwestią czasu kiedy go zrobię. Zmobilizowała mnie do zakasania rękawów wypowiedź jednej z Czytelniczek, która napisała, ze szuka przepisu na puszysty i delikatny sernik, w końcu miałam dodatkową motywację. Pięknie prezentuje się podczas rodzinnych uroczystości czy na świątecznym stole. Wystarczy posypać go cukrem pudrem, choć świetnym dodatkiem może się też okazać sos czekoladowy.
Sernik puszysty delikatne ciasto, piankowa masa serowa i cytrynowy lukier. Mięciutkie ciasto, które nie kruszy się, ale też nie jest twarde, masa serowa bardzo puszysta, piankowa i wilgotna o delikatnym budyniowym smaku, a lukier nie za słodki z leciutką nutką cytryny. To rzeczywiście bardzo puszysty sernik , tak. SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera.
Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa. Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej. Ja użyłam waniliowego z wanilią.
Miałam ogromne obawy bo ser był dość rzadki, ale wyszedł mega delikatny i puszysty. Jest to sernik na serze z wiaderka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.