piątek, 8 czerwca 2018

Sernik z kruszonką

Istnieje opinia, że sernik to jedno z bardziej wartościowych ciast. Być może ma to coś wspólnego z zawartością mielonego sera, który – jak każdy produkt mleczny – dostarcza sporej porcji białka i wapnia. Nie jest to jedyny powó dla którego warto wziąć pod uwagę sernik z kruszonką na Wielkanoc. Tym razem z wiśniami i chrupiącą kruszonką. Jest bardzo wilgotny, kremowy, aromatyczny, na spodzie z herbatników w czekoladzie.


Wygląda fantastycznie i goście byli nim zachwyceni, prosili o przepis. Przepis na sernik z kruszonką wygrzebałam z rodzinnych notatek i postanowiłam przeprowadzić próbę generalną, by na święta wszystko było jak należy. Wyszedł naprawdę świetny, przepis sprawdzony, przekazuję dalej. Ten sernik jest wspomnieniem z mojego dzieciństwa. Idealny sernik z owocami i kruszonką.


Smaczne kruche ciasto, idealnie gęsta masa serowa dzięki której owoce nie opadają na dno. Możecie do niego wykorzystać każde sezonowe owoce, również ich mieszankę - u mnie były to czerwone owoce lata. Pod kruszonkę możecie włożyć owoce, warstwę kajmaku lub nic więcej nie dodawać. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Moja Mała Pasja.


Sernik z kruszonką

Pyszny, idealny sernik z truskawkami, którego przygotowanie jest banalne i nie sprawi nikomu żadnych trudności :-) Ważne jest też to, że sernik można podać od razu po upieczeniu, nie trzeba schładzać itp. To przepis, do którego możecie powracać także po sezonie, korzystając z mrożonych truskawek. Kiedy ciasto w lodówce będzie twarde, dzielimy je na dwie części i pierwszą z nich ścieramy na tarce na dno blachy, później wykładamy masę serową i na wierzchu ponownie ścieramy drugą część ciasta.


Pieczemy w temperaturze 1stopni, przez ok. Kruszonkę można śmiało odłożyć na kilka godzin do lodówki, jeśli nie jest potrzebna od razu. Ta kruszonka będzie smakowała cudownie z ciastami z dodatkiem owoców.


SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ. CIASTO Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na części, owinąć folią, włożyć na godziny do zamrażarki 2. MASA SEROWA Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mąkę i twaróg- zmielony razy -porcjami, dalej ucierając. Brzoskwinie osączyć, pokroić. Wypróbuj prosty przepis na sernik.


Wspaniały sernik z rabarbarem - na kruchym cieście z kruszonką, z nutą cynamonową i pomarańczową. Rabarbar wpasowuje się tu idealnie :-). Spora blaszka sernika, który podajemy w postaci sernikowej kostki.


Sernik z kruszonką

Tak smakuje domowa kuchnia! Musi być porządnie wyrośnięte, pulchne, lekkie, a kruszonka słodka i chrupiąca. Sernik na kruchym spodzie z kruszonką i bezą. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik z ciemną kruszonką. Wilgotny, kremowy sernik z owocami i kruszonką to jedno z najbardziej popularnych ciast w polskiej kuchni.


Zawdzięcza to delikatnemu serowemu nadzieniu, soczystym owocowym dodatkom i chrupiącemu wykończeniu. Szukacie przepisu na sernik? Mamy pyszną propozycję od Natalii.


Sernik z kruszonką

W przygotowaniu jest prosty i szybki - pisze autorka przepisu, która porowadzi bloga Mała Cukierenka. Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki. Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii. Jak przygotować sernik z brzoskwiniami i kruszonką?


Przepis jest bardzo prosty, ale jak każdy sernik wymaga czasu na upieczenie. Najpierw na jego spód przygotowujemy kruche ciasto, które podpiekamy w piekarniku. Następnie nakładamy na niego masę serową z brzoskwiniami i dodajemy bezę i kruszonkę. Na końcu ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie łączymy z masą za pomocą łyżki.


Masę wylewamy na ciemne ciasto. Wyciągamy drugie ciasto z zamrażarki i ścieramy na grubych oczkach na tarku. Pyszny, letni sernik z bogatą warstwą jagód i słodką kruszonką, na kruchym spodzie. Ser twarogowy i jagody to znakomite połączenie. Najlepszy z polskimi leśnymi jagodami, ale możecie je zastąpić borówkami amerykańskimi.


Wystarczy wsypać wszystkie składniki do miski a następnie ugniatać palcami. Masa serowa wymaga już większej pracy. Kiedy utrzemy żółtka należy dodać do nich budyń.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty