czwartek, 19 września 2019

Sernik bez spodu

Sernik bez spodu

Mokry, delikatny i kremowy w smaku, czyli taki jak większość z nas lubi. Przepis na puszysty sernik bez spodu. Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta.


Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat.


PYSZNY SERNIK BEZ SPODU – delikatny serniczek z samym serem. SERNIK: BEZ PIECZENIA, PIECZONY, KRÓLEWSKI I TAKI, KTÓRY NIE OPADA – uwielbiam serniki. Piekę tradycyjne serniki od lat i przygotowuję serniki na zimno. Prosty i szybki sernik bez spodu i bez dodatku tłuszczu, bezglutenowy.


Sernik bez spodu

Najprostszy jaki może być – minimum składników i pracy, a efekt świetny. Długo testowałam różne przepisy, by znaleźć ten na sernik najłatwiejszy, bezproblemowy, lekki, na każdą okazję. Dziś do niedzielnej kawy klasyka klasyki czyli sernik bez spodu. U mnie z rodzynkami i skórką pomarańczową (zdecydowanie moje ulubione bakalie!), na górę polewa z ciemnej czekolady i trochę ozdób :) Możecie modyfikować go dowolnie dodając swoje ulubione dodatki, bakalie, wiśnie ze słoika, polewę z białej czekolady. Ciasto wychodzi lekkie i puszyste.


Uwielbiam jego maślany zapach. Ten przepis na sernik z wiaderka polecam każdemu, kto lubi szybkie wypieki. Zachęcam do upieczenia, b Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Jaskinia Smaku. Znakomity przepis na sernik wiedeński, czyli klasyczny sernik bez kruchego spodu.


Im więcej sera w serniku i mniej ciasta - tym przez nas bardziej lubiany :-). Użyjmy wysokiej jakości sera półtłustego, najlepiej zmielonego własnoręcznie przez maszynkę. Nowym sposobem - nie dodajemy do sernika ubitych na sztywno białek, ale całe. Jest to puszyste ciasto, które nie opada po upieczeniu. Oryginalny przepis na sernik wiedeński uwzględnia użycie sera twarogowego mielonego, masła, jajek i rodzynek.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Puszysty sernik bez spodu. Anonimowy: Można upiec sernik bez spodu na zdjęciu właśnie jest bez spodu. Jednak jeśli będziesz piec ze spodem najlepiej podpiec ciasto kruche ok. Co do tortownicy możesz dać troszkę więcej sera np.


Pieczemy w 1stopniach góra – dół. Jasne że można dać coś na górę. Mój sernik wiedeński bardzo pięknie wyrasta i prawie nie opada.


Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na puszysty sernik bez spodu. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.


Sernik bez spodu

Wystarczy zastosować się do kilku podstawowych zasad. Ten klasyczny sernik bez spodu (zwany również wiedeńskim) rośnie w trakcie pieczenia, a podczas studzenia nie opada! W smaku bardzo delikatny, nie za ciężki i lekko waniliowy za sprawą budyniu. Sernik bez spodu - poznaj najlepszy przepis. Oreo, sernik na kakaowym spodzie z truskawkami czy sernik na zimno z owocami.


Ważne aby użyć wysokiej jakości twarogu z wiaderka. Ja osobiście polecam marki Wieluń lub President. Idealny sernik – wysoki, bez nierówności czy bąbli.


Nigdy za szybko nie wyrasta, nie pęka i nie opada. A teraz przepis dla sernikożerców :). Pyszny, delikatny i szybki w zrobieniu sernik. Twaróg mielimy krotnie. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy po żółtku wciąż ucierając.


Asia - cóż ja mogę powiedzieć, sernik z Philadelphii smakuje jednak trochę inaczej, można robić też z riccotty, ale to niestety też nie to samo, co nasz twaróg. Ja robię serniki często z innych serów albo z ich dodatkiem, ale jednak te tradycyjne polskie robię na twarogu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty